Příbuzné kategorie:

Sacharidy a gainery pro sportovce

Filtrování & řazení
Zkopírovat odkaz filtru Sdílet na Facebooku

Filtrujete a řadíte dle
  • Dextróza, sacharidy nazývající se Hroznový cukr, cena 47 Kč / kg Základní zdroj energie pro svaly a síly ve všech sportech. Podstatný vliv na regeneraci.
    47 Kč 1,83 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Maltodextrin za cenu 54 Kč / kg je speciální polysacharid, který není sladký, přitom dodává energii. Komplení sacharidy, směsice jednoduchých cukrů a složených škrobů do PTN pro doplnění sil.
    54 Kč 2,10 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Fruktóza je vysoce sladivý ovocný cukr s nízkým glykemickým indexem. Fruktoza patří mezi mono sacharidy, ale neovlivňuje inzulín, proto je vhodná pro diabetiky.
    62 Kč 2,41 €
    Cena s DPH
    skladem
  • DE-6 Maltodextrin sacharidy s vysokým stupněm polymerace. Cena 99 Kč /1 kg, speciální energie pro maratonce a ultramaratonce s vysokou molekulární hmotností Mw. Osmolalitu / osmolaritu ocení běžci, plavci, cyklisté.
    99 Kč 3,85 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Hroznový cukr 1,5 kg | Glukóza 46 Kč za kg pomáhá ve stavech totálního vyčerpání vlivem sportu či nechutenství. Monosacharid glukóza je jediný zdroj energie pro mozek a hlavní sacharidy pro svaly. Hroznový cukr má během sportu rychlý vliv na sílu. Užívejte 10 g.
    69 Kč 2,68 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Maltodextrin 1,5 kg | Cena 81 Kč, regenerační polysacharid s vysokou osmolaritou. Maltodextrine, sacharidy s dextrózovým ekvivalentem 15, jsou zdrojem energie pro svaly. Doplňuje sílu - fitness, atletika
    81 Kč 3,15 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Gainer 20 nitrix oxid Sachariďák 3 kg z kvalitního Whey proteinu 558 Kč na dva měsíce. Sachariďák pro obnovu energetických zásob glykogenu regeneraci svalů.
    SLEVOVÝ KÓD: VELKO20

    Nakupte se slevou 20 % z uvedených výrobků: syrovátkový protein v počtu 5x | BCAA ananas v počtu 3x | BCAA malina v počtu 3x | BCAA citrus v počtu 3x | BCAA cherry v počtu 3x | Gainer 3 kg v počtu 2x | Omega 3 v počtu 1x. Sleva max. 2000 Kč na 1 nákup. Umístěte výrobek v minimálním uvedeném počtu do košíku a zapněte v košíku akční kód VELKO20

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    558 Kč 21,70 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Maltodextrin DE-6 sacharidy z voskové kukuřice tzv. waxy maize dodávají energii lépe než obyčejné maltodextriny. DE-6 je sacharid se zvláště dlouhými polymery a nejvyšší osmolalitou. Ještě více energie pro maraton a ultramaraton.
    99 Kč 3,85 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Palatinosa, sacharidy s nzkým GI 32. Pokud sledujete inzulinovou resistenci a dbáte na příjem jídla s nízkým glykemickým indexem, je Palatinóza to pravé pro vás.
    Akce
    149 Kč 5,80 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Gainer 950 g za 196 Kč z kvalitního CFM proteinu je nejlepší pro obnovu energetických zásob - glykogenu a celkovou regeneraci svalů.
    196 Kč 7,62 €
    Cena s DPH
    skladem
  • WPC čoko puding je 1. proteinový puding čistě z rychle stravitelného koncentrátu syrovátkové bílkoviny a sacharidy. Skvělý ihned po tréninku připravíte snadno a během chvilky do studené vody. Whey protein pudding.
    350 Kč 13,61 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Vegan gainer se výborně hodí pro doplnění glykogenu a rychlou regeneraci. Unikátní trojice proteinů a rostlinné sacharidy bez použití sóji a bez pšenice je kvalitativní špička. Svým amino spektrem se prakticky vyrovná celovaječné bílkovině.
    506 Kč 19,68 €
    Cena s DPH
    vyprodáno

Sacharidy jsou pro naše tělo zdrojem energie a také její rezervou (ve formě glykogenu), která se uvolňuje při namáhavé svalové práci nebo při hladovění. Sacharidy jsou potřebné pro udržování stálé hladiny krevního cukru, brání odbourávání bílkovin. Při nadbytku jsou sacharidy zdrojem pro tvorbu tělesného tuku.

Sacharidy se vyskytují v potravinách jako jejich přirozené složky (endogenní sacharidy) nebo se do potravin přidávají jako přísady nebo přídatné látky (aditiva). Mezi nejdůležitější endogenní sacharidy v potravinách patří: jednoduché cukry (např. glukóza – hroznový cukr, fruktóza – ovocný cukr, sacharóza – řepný cukr) a polysacharidy (např. škrob, celulóza, pektin, gumy, slizy, chitin). Zvláštní skupinu tvoří oligosacharidy (např. inulin v kořenu čekanky a v cibuli nebo rafinóza a stachyóza v čočce a fazolích).

Z fyziologického hlediska se sacharidy dělí na stravitelné a nestravitelné v tenkém střevu. Nestravitelné v tenkém střevu mohou být jak oligosacharidy, tak polysacharidy. Ve většině pokrmů je škrob z kvantitativního hlediska nejdůležitější stravitelný sacharid. Jeho frakce – rezistentní škrob – však tvoří společně s neškrobovými polysacharidy (např. celulózou, pektiny) a oligosacharidy (např. rafinózou, stachyózou, fruktooligosacharidy) frakci nestravitelných sacharidů – vlákninu.

Dříve se předpokládalo, že se polysacharidy (tzv. “komplexní sacharidy”) absorbují pomaleji než cukry (glukóza, fruktóza, sacharóza). Nově se však zjistilo, že škrobnaté potraviny dávají nejrůznější hodnoty glykemického indexu (od nízkého až po vysoký). Fruktóza způsobuje velmi nízkou glykemickou odezvu (metabolizuje se odlišně od glukózy i sacharózy). Sacharóza dává nižší odezvu než velmi snadno využitelné formy škrobu.

 

Ajax loader