Tuky a fosfolipidy pro zdraví

Filtrování & řazení
Zkopírovat odkaz filtru Sdílet na Facebooku

Filtrujete a řadíte dle
  • Lecitin 98% pomáhá rozpouštění cholesterolu v krvi. Podpořte paměť i vitalitu po 33 dní 400 g lecitinem. Lecitin normalizuje činnost jater, metabolismus tuků a cysteinu.
    Lecitin 98% | 400 g za 156 Kč
    156 Kč 6,33 €
    Cena s DPH
    vyprodáno
  • Lecithin 98% cena 437 Kč / kg podporuje paměť a myšlení. Lecithin zvyšuje obrat tuků a snižuje škodlivý cholesterol, příznivě ovlivňuje tělesnou a mentální vitalitu.
    Lecithin 98% | 1 kg za 437 Kč
    437 Kč 17,72 €
    Cena s DPH
    skladem
  • Gelové kapsle✅ Omega 3 z ryb obsahují vitamín D, 33 % EPA a 22% DHA. ⭐Nejlepší poměr cena/výkon. Esenciální mastné kyseliny pro správný zrak, cholesterol a myšlení. Už nemusíte dál hledat.
    Omega 3 mastné kyseliny | 200 kapslí EPA a DHA za 199 Kč

    Nakupte se slevou 10 % na tyto výrobky: HMB v počtu 1x | hrachový protein v počtu 5x | psyllium v počtu 2x | hydro syrovátkový protein v počtu 2x | v počtu 1x | izolát syrovátkového proteinu v počtu 1x | Vícesložkový protein DH32 v počtu 1x | HMB 400 tbl v počtu 1x | Omega 3 v počtu 1x. V košíku zapněte akční kód VELKO10, pokud v něm máte výrobek minimálně v uvedeném počtu. Sleva max. 3000 Kč na 1 nákup. 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    199 Kč 8,07 €
    Cena s DPH
    skladem

Tuky jsou vysoce koncentrovaným zdrojem energie, kterou potřebuje lidský organismus pro látkovou a energetickou přeměnu v těle. Jsou stavebními součástmi všech buněk, ale při nadbytku se ukládají do zásoby. Mají také velký význam při růstu a obnově buněk; bez základních, tzv. esenciálních mastných kyselin se neobejdou žádné buněčné membrány, protože způsobují jejich vodotěsnost a funkčnost všech orgánů i mozku.

Některé tuky v potravinách jsou důležité pro přívod vitaminů, rozpustných právě v tucích jako jsou vitaminy A, D, E, K, pro tvorbu důležitých látek, prostaglandinů* a také některých hormonů.

Spotřeba tuků ve stravě západního typu (strava založená na konzumaci velkého podílu zpracovaných potravin) je vysoká. Denní příjem tuku by měl tvořit 30–35 % energetické dávky, viz Doporučené výživové dávky. Z hlediska zdravotního účinku je zapotřebí zvýšit příjem rostlinných tuků a snížit příjem živočišných tuků.

Tuky živočišné jsou zdrojem nasycených mastných kyselin, které zvyšují riziko aterosklerózy, jsou příčinou častějšího vzniku krevních sraženin, protože zhoršují některé vlastnosti krve.

Tuky rostlinné jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin, které mají ve své molekule jednu (mononenasycené) nebo více (polynenasycené) dvojných vazeb.

Ajax loader