Vaječný protein – pomaleji stravitelná bílkovina pro nárůst svalů
Vaječný protein ve výhodném balení 1 kg za cenu 549 Kč.
Vysoce kvalitní pasterovaný vaječný protein, který neobsahuje cholesterol. Vaječný protein je vhodný pro osoby s nesnášenlivostí laktózy, sóji nebo mléčné bílkoviny. Dodává středně rychle stravitelné bílkoviny živočišného původu pro nárůst svalové hmoty a zlepšení zdatnosti. Trvanlivá forma proteinu výborně vyhovuje potřebám výprav a expedic.
Počet dávek: 20 maximálních až 50 běžných
Složení: pasterovaný sušený bílek, bez obsahu cholesterolu
Koncentrace bílkovin: 85 %, z toho vaječných bílkovin: 100 %
Rozpustnost: hůře rozpustný, nejlépe ve vlažné vodě
Chuť: slabě po bílku, téměř bez chuti solí
Hmotnost výrobku: 1 000 g
Alergeny: vejce
Datum minimální trvanlivosti výrobku je 12 měsíců od data výroby. Po otevření vaječný protein spotřebujte nejpozději do 4 měsíců. Původ použitých surovin západní Evropa.
U všech surovin laboratorně sledujeme ukazatele čistoty a zdravotní nezávadnosti.
Ochutnej svobodu příchutí
Snadné, rychlé a bez cukru
Ideální když chceš perfektní chuť bez složité přípravy a rád/a střídáš příchutě. Kombinuj třeba banán s vanilkou, s čoko nebo kokosem. Otevři kapsli a přidej svůj oblíbený nádech do kloubáku, do proteinu, jogurtu nebo pudinku.
Výhody vaječného proteinu
- středně pomalu stravitelná bílkovina pro nárůst svalů
- použitelný i v dietě, ale bez cvičení svaly nerostou
- neobsahuje sacharidy ani laktózu
- je z něho odfiltrovaná hořká a slaná chuť solí běžná pro standardizovaný vaječný bílek
- pasterovaný, neobsahuje cholesterol
- obsah sodíku méně než 2 %
- vhodný pro osoby alergické na syrovátku, kasein či sóju
- trvanlivý protein vhodný pro výpravy a expedice (pasterizace zaručuje jeho trvanlivost)
- sušený vaječný bílek je využitelný i v běžné kuchyni (použijeme 7 dílů vody na 1 díl sušeného bílku)
- lze jej rozmanitě dochucovat podle vaší oblíbené chuti (doporučujeme banán)
Doporučené využití a dávkování produktu Vaječný protein
Vaječný protein má hodnotné složení, jeho aminokyselinové spektrum je ideální. Oproti potravinářským sušeným bílkům je chuťově neutrálnější. Vaječný protein je bohatý na sirné aminokyseliny, které jsou nezbytné pro růst svalové hmoty. Konzumace vaječného proteinu se nedoporučuje krátce po sportu, ale až s odstupem hodiny. Vaječný protein je středně pomalu stravitelným druhem bílkoviny. Protein používejte s denními jídly a dále ve vícesložkových směsích proteinů.
Denní dávka pro sportovce je 50 g, rozdělte ji na 2–3 porce. Protein vmíchejte do vody či do mléka. Neužívejte před nebo těsně po fyzické aktivitě. Ideální odstup je 1–2 hodiny. Doporučujeme jednu porci konzumovat před spaním, nejlépe v kombinaci s dalšími druhy proteinu. Předávkování vede k nadýmání a zažívacím těžkostem!
Aminogram vaječného proteinu v % na 100 g produktu naleznete v záložce.
Může se vám také hodit odměrka:
Může se vám také hodit dóza:
Nutriční hodnoty (na 100 g): | Nutriční hodnoty (na 50 g): | |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1510 kJ | 755 kJ |
Energetická hodnota | 361 kcal | 180,5 kcal |
Tuky | 0,2 g | 0,1 g |
z toho nasycené mast. kys. | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 2 g | 1 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 81 g | 40,5 g |
Vláknina | 0 g | 0 g |
Sůl | 3,3 g | 1,65 g |
Obsah aminokyselin v 100 g bílkovin: | Skutečný příjem z 50 g dávky výrobku: | |
---|---|---|
Alanin | 6.7 g | 2.714 g |
Arginin | 5.4 g | 2.187 g |
Asparagová kys. | 8.6 g | 3.483 g |
Cystein | 2.4 g | 0.972 g |
Glutamová kys. | 13.1 g | 5.306 g |
Glycin | 4.2 g | 1.701 g |
Histidin | 2.1 g | 0.851 g |
Hydroxyprolin | 0 g | 0 g |
Hydroxylysin | 0 g | 0 g |
Isoleucin | 6 g | 2.43 g |
Leucin | 8.4 g | 3.402 g |
Lysin | 5.4 g | 2.187 g |
Methionin | 3.8 g | 1.539 g |
Fenylalanin | 5.9 g | 2.39 g |
Prolin | 3.8 g | 1.539 g |
Serin | 7 g | 2.835 g |
Threonin | 4.4 g | 1.782 g |
Tryptofan | 1.5 g | 0.608 g |
Tyrosin | 3.9 g | 1.58 g |
Valin | 7.4 g | 2.997 g |