Kolagen | 2 kg za 655 Kč

doporučuje
266,0 tis.
zobrazení

655 25,39
Cena s DPH

 
 

Kolagen – hlavní stavební látka chrupavek, šlach, vazů a kůže

Kolagen ve výhodném větším balení 2 kg za cenu 655 Kč.
Kolagen zušlechtěný hydrolýzou (kolagenní peptidy) účinně vyživuje chrupavky, vaziva a šlachy. Ve výživě pro sportovce se úspěšně využívá k jejich regeneraci. Kolagen zpravidla bývá součástí přípravků pro kloubní výživu.

Počet porcí kolagenu: 153

Složení: hydrolyzovaný kolagen hovězí

Koncentrace bílkovin v kolagenu: 99 %, z toho kolagenních hovězích bílkovin (peptidů): 100 %

Hmotnost výrobku: 2 000 g 

Datum minimální trvanlivosti výrobku je 12 měsíců od data výroby. Kolagen spotřebujte do 6 měsíců od otevření. Původ použitých surovin západní Evropa.
U všech surovin laboratorně sledujeme ukazatele čistoty a zdravotní nezávadnosti. Podívejte se na výsledky akreditovaných laboratoří a státních kontrol.

7krát hydrolyzovaný hovězí kolagen posiluje kosti a chrupavky

  • kolagen v hydrolyzované podobě je mnohem účinnější než v přírodní (nativní) formě
  • spolu s vitamínem C  (doporučeno 250 mg) kolagen prokazatelně posiluje kosti a chrupavky
  • kolagen podporuje využití vápníku a fosforu, je nutný k zabudování vápníku do kostí
  • účinek kolagenu podpoříte kombinací s bioaktivním kalciem a magnéziem
  • kolagen vitalizuje kůži a pokožku a je vhodný k jejímu hojení po úrazu
  • po kolagenu se rychleji zotavují a rostou vlasy i nehty, mizí bílé skvrny na nehtech, které indikují jeho nedostatek
  • kolagen se skvěle rozpouští a výborně vstřebává – je dobře stravitelný

Kolagenní hydrolyzát poskytuje prokazatelnou kvalitu. Z důvodu hydrolýzy již nelze hovořit o kolagenu typu I, II nebo III, ale o peptidech. Nativní kolagen II. typu, který nebyl hydrolyzován, je špatně stravitelný a má smysl jej užívat pouze tehdy, pokud trpíte poruchou imunitního systému způsobující vzácný druh artritidy. Želé pochoutky, medvídci i tlačenka obsahují kolagenu málo, jen asi 6 % je kolagen, zbytek je voda a cukr.

Kolagen prospívá kůži, kostem i svalům

Kůže

Kůže ztrácí nejen elastin, ale i kolagen. Kolagen je stavební látkou chrupavek, šlach, vazů a kůže. Kolagen je nejčastěji spojován s kůží, zodpovídá za její pevnost. Ztráta kolagenu znamená ztrátu pevnosti kůže. Nedostatek kolagenu jde ruku v ruce s vráskami. A není divu, když na nás tlačí kilometry vzduchu atmosférickým tlakem 10 000 kg na m2. Je to bohužel běžné, že kůže věkem slábne, až o čtvrtinu.

Tip: Zkuste dát do vakuové dózy scvrkávající se jablko a odsajte vzduch. Uvidíte, že se jablku vrásky vyhladí, netlačí na ně vzduch. Proto naše kůže, denně pod tlakem, potřebuje být pevná. A kůži dodává pevnost právě kolagen.

Kosti

Kosterní soustava je tvořena z velké části z kolagenu. Kosti se během života mění a vyvíjí. Dorůstají a zpevňují se tam, kde jsou namáhány. Naopak slábnou a ztrácí pevnost, když nejsou zatěžovány. Dostatek kvalitního kolagenu je nutný k růstu kostní tkáně a ve druhé fázi pro zabudování vápníku do kostí. Kost je tvořena především kolagenem, na který se teprve později vážou minerály. Kolagen udržuje pevnost kosti a pružnost chrupavky i vaziva, aby byly odolné vůči zátěži.

Podívejte se na krátký článek o důležitosti kolagenu a zdravého životního stylu pro správný vývoj kosterního základu

Svaly

Svaly jsou hojně tvořeny kolagenem. Přibližně 30 % všech bílkovin v lidském těle je právě kolagenních. Zejména vytrvalostní zátěží vznikají ve svalech a v jejich kolagenních pouzdrech mikrotrhlinky, které vnímáme jako únavu a bolest. Právě aminokyseliny obsažené v kolagenních bílkovinách přispívají k regeneraci a růstu svalů.

Doporučené dávkování kolagenu

Denní doporučená dávka kolagenu je 13 g. Užívejte 2krát denně vrchovatou polévkovou lžíci (přibližně 8 g) kolagenu.
Nejlepší je rozpustit polévkovou lžíci kolagenu v 300 ml ochuceného nápoje. Takto chuť kolagenu nepostřehnete. I jen jedna polévková lžíce kolagenu denně může výrazně změnit způsob jakým žijete, jak vypadáte a jak se cítíte. Ideálně používejte kolagen 2x denně, ráno a večer.

Může se vám také hodit odměrka:

Aminokyselinový profil v % na 100 g čisté kolagenní bílkoviny

Vedlejší efekty kolagenu

Žádné vedlejší účinky kolagenu nebyly pozorovány.

Synonyma pro kolagen

Kolagen, želatina, collagen, rosol, huspenina, kolagenní peptidy, hydrolyzát kolagenu, hydrolyzovaný kolagen, nativní kolagen.

 

Nutriční hodnoty (na 100 g): Nutriční hodnoty (na 13 g):
Energetická hodnota 1700 kJ 221 kJ
Energetická hodnota 404 kcal 52,52 kcal
Tuky 0 g 0 g
z toho nasycené mast. kys. 0 g 0 g
Sacharidy 0 g 0 g
z toho cukry 0 g 0 g
Bílkoviny 98 g 12,74 g
Vláknina 0 g 0 g
Sůl 0,5 g 0,065 g

Obsah aminokyselin v 100 g bílkovin: Skutečný příjem z 13 g dávky výrobku:
Alanin 9 g 1.147  g
Arginin 7.6 g 0.968  g
Asparagová kys. 5.7 g 0.726  g
Cystein 0 g 0  g
Glutamová kys. 10.3 g 1.312  g
Glycin 22.6 g 2.879  g
Histidin 0.6 g 0.076  g
Hydroxyprolin 11 g 1.401  g
Hydroxylysin 0.5 g 0.064  g
Isoleucin 1.3 g 0.166  g
Leucin 2.9 g 0.369  g
Lysin 4 g 0.51  g
Methionin 0.8 g 0.102  g
Fenylalanin 2.3 g 0.293  g
Prolin 13.1 g 1.669  g
Serin 3.1 g 0.395  g
Threonin 1.8 g 0.229  g
Tryptofan 0.6 g 0.076  g
Tyrosin 0.4 g 0.051  g
Valin 2.4 g 0.306  g

Podobné produkty

Ajax loader