Collagen 1 000 g | hydrolyzovaný kolagen | za 309 Kč
309 Kč
11,80 €
Cena s DPH
Cena včetně vybraných příchutí
Hydrolyzovaný hovězí collagen – výživa pro chrupavky, šlachy, vazy a kůži
Hydrolyzovaný hovězí kolagen v prášku v praktickém balení 1 kg za cenu 309 Kč.
Hydrolyzát collagenu slouží jako doplňková výživa chrupavek, vaziva a šlach. Ve výživě pro sportovce se úspěšně využívá k regeneraci kosterní a svalové soustavy. Collagen je dnes obvyklou součástí přípravků pro kloubní výživu.
Počet porcí: 76
Složení: hydrolyzovaný collagen hovězí
Koncentrace bílkovin: 99 %, z toho kolagenních hovězích bílkovin (peptidů): 100 %, molekulová hmotnost 4 000 až 5 000 daltonů
Hmotnost výrobku: 1 000 g
Datum minimální trvanlivosti výrobku je 12 měsíců od data výroby. Collagen spotřebujte do 6 měsíců od otevření. Původ použitých surovin západní Evropa.
U všech surovin laboratorně sledujeme ukazatele čistoty a zdravotní nezávadnosti. Podívejte se na výsledky akreditovaných laboratoří a státních kontrol.
Hydrolyzovaný hovězí collagen posiluje kosti a chrupavky
- collagen je nutný k zabudování vápníku do kostí, podporuje jeho využití v organismu
- spolu s vitamínem C (doporučeno 250 mg) prokazatelně posiluje kosti a chrupavky
- collagen v hydrolyzované podobě je mnohem účinnější než v přírodní (nativní) formě
- účinek colagenu podpoříte kombinací s bioaktivním kalciem a magnéziem
- vitalizuje kůži a pokožku a je vhodný k jejímu hojení po úrazu
- po collagenu se rychleji zotavují a rostou vlasy i nehty, mizí bílé skvrny na nehtech, které indikují jeho nedostatek
- výborně se rozpouští a vstřebává
- collagen je dobře stravitelný
Optimální množství collagenu je obsaženo v produktech Senior plus a Kloubní výživa.
Collagen prospívá kůži, kostem i svalům
Collagen, česky kolagen je nejčastěji spojován s kůží, zodpovídá za její pevnost. Ztráta collagenu znamená ztrátu pevnosti kůže. Nedostatek collagenu jde ruku v ruce s vráskami. Doporučujeme proto kolagen na pleť.
Kosterní soustava je tvořena z velké části z collagenu. Kosti slábnou a ztrácí pevnost, když nejsou zatěžovány. Dostatek kvalitního collagenu je nutný k růstu kostní tkáně a ve druhé fázi pro zabudování vápníku do kostí. Kost je tvořena především collagenem, na který se teprve později vážou minerály. Collagen udržuje pevnost kosti a pružnost chrupavky i vaziva, aby byly odolné vůči zátěži. Doporučujeme proto kolagen na klouby.
Svaly jsou hojně tvořeny collagenem. Přibližně 30 % všech bílkovin v lidském těle je právě kolagenních. Kolagen ve stravě by proto rozhodně neměl chybět. Zejména vytrvalostní zátěží vznikají ve svalech a v jejich kolagenních pouzdrech mikrotrhlinky, které vnímáme jako únavu a bolest. Právě aminokyseliny obsažené v kolagenních bílkovinách přispívají k regeneraci a růstu svalů.
Rozdíl mezi nativním a hydrolyzovaným kolagenem
Nativní kolagen II. typu je takový, který nebyl vystaven kyselému prostředí trávicího traktu, vyšším teplotám při vaření nebo nebyl hydrolyzován enzymy. Nativní kolagen si nese svoji původní informaci o funkci - makromolekulární strukturu, je pro člověka hůře stravitelný/využitelný a má smysl jej užívat pouze tehdy, pokud trpíte autoimunitní poruchou způsobující vzácný druh artritidy. Z nativního kolagenu člověk efektivně nevytěží tolik jako z hydrolyzovaného kolagenu. Kolagenní hydrolyzát 4FITNESS poskytuje prokazatelnou kvalitu účinkující na většinu populace.
Želé pochoutky, medvídci i tlačenka obsahují nenativního kolagenu jen asi 6 %, což je velmi málo. Zbytek výrobku je voda a cukr.
Typy kolagenu
Z důvodu hydrolýzy je zbytečné a zároveň nemožné rozlišovat typy kolagenu I, II nebo III, ale již hovoříme správně o kolagenních peptidech, u kterých je to jedno.
Kolagen můžeme rozlišit také podle živočicha, ze kterého byl získán. Takto můžeme rozeznávat nejčastěji:
- drůbeží kolagen
- vepřový kolagen
- hovězí kolagen
- rybí kolagen
Odpověď na to, který kolagen je přírodní, nebo který kolagen je nejlepší, je zřejmá. Přírodný kolageny jsou všechny a nejlepší je ten, který jenejlépe zpracován. To se týká i použití kolagenu na pleť.
Doporučené využití a dávkování produktu Collagen hydrolyzovaný
Užívejte 2x denně vrchovatou polévkovou lžíci (přibližně 8 g) collagenu. Nejlepší je rozpustit polévkovou lžíci collagenu v 300 ml ochuceného nápoje, takto chuť collagenu nepostřehnete.
I jen jedna polévková lžíce collagenu denně může výrazně změnit způsob jakým žijete, jak vypadáte a jak se cítíte. Ideálně používejte collagen 2x denně, ráno a večer. Denní doporučená dávka je 13 g.
Nutriční hodnoty (na 100 g): | Nutriční hodnoty (na 13 g): | |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1700 kJ | 221 kJ |
Energetická hodnota | 404 kcal | 52,52 kcal |
Tuky | 0 g | 0 g |
z toho nasycené mast. kys. | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 0 g | 0 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 95 g | 12,35 g |
Vláknina | 0 g | 0 g |
Sůl | 0,5 g | 0,065 g |
Obsah aminokyselin v 100 g bílkovin: | Skutečný příjem z 13 g dávky výrobku: | |
---|---|---|
Alanin | 9 g | 1.112 g |
Arginin | 7.6 g | 0.939 g |
Asparagová kys. | 5.7 g | 0.704 g |
Cystein | 0 g | 0 g |
Glutamová kys. | 10.3 g | 1.272 g |
Glycin | 22.6 g | 2.791 g |
Histidin | 0.6 g | 0.074 g |
Hydroxyprolin | 11 g | 1.359 g |
Hydroxylysin | 0.5 g | 0.062 g |
Isoleucin | 1.3 g | 0.161 g |
Leucin | 2.9 g | 0.358 g |
Lysin | 4 g | 0.494 g |
Methionin | 0.8 g | 0.099 g |
Fenylalanin | 2.3 g | 0.284 g |
Prolin | 13.1 g | 1.618 g |
Serin | 3.1 g | 0.383 g |
Threonin | 1.8 g | 0.222 g |
Tryptofan | 0.6 g | 0.074 g |
Tyrosin | 0.4 g | 0.049 g |
Valin | 2.4 g | 0.296 g |