Inulín – vláknina s prebiotickými účinky a nízkou energetickou hodnotou
Inulín v praktickém balení 400 g za cenu 99 Kč.
Inulín je čistě přírodní, rostlinný produkt s prebiotickými účinky. Současně slouží jako nízkokalorické sladidlo a pomáhá organismu udržovat stálou hladinu krevního cukru.
Počet dávek v balení 400 g: 80
Denní doporučená dávka: 12 g (vrchovatá polévková lžíce = 14 g)
Složení: inulin z kořene čekanky; obsah sušiny 99 %, z toho: inulin 90 %, sacharóza 3,4 %, fruktóza 2,2 %, glukóza 0,6 %
Hmotnost výrobku: 400 g
Datum minimální trvanlivosti výrobku je 12 měsíců od data výroby. Inulín spotřebujte do 2 měsíců od otevření nebo do 6 měsíců při šetrném přechovávání. Původ použitých surovin státy EU.
Inulín působí prebioticky a dietně
- s vysokým obsahem vlákniny, bez tuku
- nízkokalorický, vhodný pro boj s obezitou
- pravý inulin z čekanky s prebiotickými účinky
- přispívá k normální funkci střev
- přispívá k pravidelnosti stolice
- bez přídavku cukrů – obsahuje přirozeně se vyskytující cukry
- doplněk dietního jídelníčku
- pomáhá udržovat stálý krevní cukr
- konzumace inulinu místo cukru omezuje nárůst krevního cukru
Inulín je čistě přírodní, rostlinný produkt
Získává se pomocí horkovodní extrakce z kořenů čekanky. Inulin je bílý, nasládlý a zcela rozpustný prášek. Často bývá oblíbenou složkou dietních koktejlů a zdravé výživy. Další přírodní vláknina v prášku.
Konzumace inulinu zvyšuje vstřebatelnost kalcia, ale má i prebiotické účinky, to znamená, že pomáhá obnovovat střevní mikroflóru. Pro člověka jsou oligosacharidy inulinu složité a nestravitelné, avšak pro střevní mikroflóru představují životně důležitý zdroj energie. Inulinové oligosacharidy jsou palivem střevní mikroflóry, díky tomu inulin utváří příznivé střevní prostředí.
Jako plně rozpustná vláknina rostlinného původu hraje inulin svoji roli též v nízkokalorické dietě a ve stravě diabetiků. Pomáhá vyrovnat a udržovat stálý krevní cukr. Snažíte-li se omezit příjem cukrů (redukční dieta, diabetes), můžete částečně sladit inulinem a částečně náhradními sladidly. Pokud naopak trpíte podvýživou, trávicími problémy a snažíte se přibrat, můžete začít užívat inulin, maltodextrin a jogurt v poměru 1 : 1 : 1 na podporu střevního prostředí a lepšího trávení.
Výhody používání produktu Inulín
V potravinářství se inulin používá jako nízkokalorická náhražka cukru a tuku v krémových výrobcích nebo mouky v zákuscích. Výhodami inulinu jsou nízký obsah kalorií (pouze 25 % kalorií řepného cukru), mírná sladivost, pozitivní vliv na trávení a zažívání, pocit sytosti při požití i příjemná chuť.
Inulin má význam i jako ochranný faktor před znečišťujícími vlivy. Za přítomnosti dostatečného množství vlákniny v potravě nedochází k takovému vstřebání jedovatého olova do organismu, které se bohužel vyskytuje jak v potravě, tak ve vzduchu. Tip: Kombinací s pravým jogurtem získáte výrazně symbioticky působící suplement.
V neposlední řadě dostatek vlákniny znamená zdravé zažívání a snížení rizika rakoviny střeva, což je v současnosti aktuální problém ČR. Zdravý člověk by měl denně přijmout okolo 30 g vlákniny v potravě.
Použití: Užívejte 3 až 5 g porce. 2× a později po přivyknutí až 3× denně.
Může se vám také hodit odměrka: