VSBEKF
UTBZL
Slevový kód zlevní některé výrobky 4FITNESS o 10 %. Sleva je vidět až v košíku.
KrýglNOTall
Slevový kód zlevní některé výrobky 4FITNESS o 10 %. Sleva je vidět až v košíku.
Kolagen ve výhodném větším balení 2 kg za cenu 1 048 Kč.
Kolagen zušlechtěný hydrolýzou (kolagenní peptidy) účinně vyživuje chrupavky, vaziva a šlachy. Ve výživě pro sportovce se úspěšně využívá k jejich regeneraci. Kolagen zpravidla bývá součástí přípravků pro kloubní výživu.
Počet porcí kolagenu: 153
Složení: hydrolyzovaný kolagen hovězí
Koncentrace bílkovin v kolagenu: 99 %, z toho kolagenních hovězích bílkovin (peptidů): 100 % průměrná molekulová hmotnost 2 000 daltonů Max. 5 000 daltonů.
Hmotnost výrobku: 2 000 g
Datum minimální trvanlivosti výrobku je 12 měsíců od data výroby. Kolagen spotřebujte do 6 měsíců od otevření. Původ použitých surovin západní Evropa.
U všech surovin laboratorně sledujeme ukazatele čistoty a zdravotní nezávadnosti. Podívejte se na výsledky akreditovaných laboratoří a státních kontrol.
Ideální když chceš perfektní chuť bez složité přípravy a rád/a střídáš příchutě. Kombinuj třeba banán s vanilkou, s čoko nebo kokosem. Otevři kapsli a přidej svůj oblíbený nádech do kloubáku, do proteinu, jogurtu nebo pudinku.
Ano, kolagen je hlavní strukturní protein v těle, nachází se v kůži, šlachách, ale také v kostech a kloubech, zároveň v chrupavce. Kolagen má jako účinný doplněk stravy na klouby mnoho benefitů. Podporuje růst kloubní chrupavky, napomáhá regeneraci tkání. Zajímá vás, jestli je proti bolesti kloubů?
Kůže ztrácí nejen elastin, ale i kolagen. Kolagen je stavební látkou chrupavek, šlach, vazů a kůže. Kolagen je nejčastěji spojován s kůží, zodpovídá za její pevnost. Ztráta kolagenu znamená ztrátu pevnosti kůže. Nedostatek kolagenu jde ruku v ruce s vráskami. A není divu, když na nás tlačí kilometry vzduchu atmosférickým tlakem 10 000 kg na m2. Je to bohužel běžné, že kůže věkem slábne, až o čtvrtinu.
Tip: Zkuste dát do vakuové dózy scvrkávající se jablko a odsajte vzduch. Uvidíte, že se jablku vrásky vyhladí, netlačí na ně vzduch. Proto naše kůže, denně pod tlakem, potřebuje být pevná. A kůži dodává pevnost právě kolagen.
Kosterní soustava je tvořena z velké části z kolagenu. Kosti se během života mění a vyvíjí. Dorůstají a zpevňují se tam, kde jsou namáhány. Naopak slábnou a ztrácí pevnost, když nejsou zatěžovány. Dostatek kvalitního kolagenu je nutný k růstu kostní tkáně a ve druhé fázi pro zabudování vápníku do kostí. Kost je tvořena především kolagenem, na který se teprve později vážou minerály. Kolagen udržuje pevnost kosti a pružnost chrupavky i vaziva, aby byly odolné vůči zátěži.
Podívejte se na krátký článek o důležitosti kolagenu a zdravého životního stylu pro správný vývoj kosterního základu.
Svaly jsou hojně tvořeny kolagenem. Přibližně 30 % všech bílkovin v lidském těle je právě kolagenních. Zejména vytrvalostní zátěží vznikají ve svalech a v jejich kolagenních pouzdrech mikrotrhlinky, které vnímáme jako únavu a bolest. Právě aminokyseliny obsažené v kolagenních bílkovinách přispívají k regeneraci a růstu svalů.
Nativní kolagen II. typu je takový, který nebyl vystaven kyselému prostředí trávicího traktu, vyšším teplotám při vaření nebo nebyl hydrolyzován enzymy. Nativní kolagen si nese svoji původní informaci o funkci - makromolekulární strukturu, je pro člověka hůře stravitelný/využitelný a má smysl jej užívat pouze tehdy, pokud trpíte autoimunitní poruchou způsobující vzácný druh artritidy. Z nativního kolagenu člověk efektivně nevytěží tolik jako z hydrolyzovaného kolagenu. Kolagenní hydrolyzát 4FITNESS poskytuje prokazatelnou kvalitu účinkující na většinu populace.
Želé pochoutky, medvídci i tlačenka obsahují nenativního kolagenu jen asi 6 %, což je velmi málo. Zbytek výrobku je voda a cukr. Nabízí se otázka, může zmírňovat bolest kloubů?
Z důvodu hydrolýzy je zbytečné a zároveň nemožné rozlišovat typy kolagenu I, II nebo III, ale již hovoříme správně o kolagenních peptidech, u kterých je to jedno.
Denní doporučená dávka kolagenu je 13 g. Užívejte 2krát denně vrchovatou polévkovou lžíci (přibližně 8 g) kolagenu.
Nejlepší je rozpustit polévkovou lžíci kolagenu v 300 ml ochuceného nápoje. Takto chuť kolagenu nepostřehnete. I jen jedna polévková lžíce kolagenu denně může výrazně změnit způsob jakým žijete, jak vypadáte a jak se cítíte. Ideálně používejte kolagen 2x denně, ráno a večer.
Žádné vedlejší účinky kolagenu nebyly pozorovány.
Kolagen, želatina, collagen, rosol, huspenina, kolagenní peptidy, hydrolyzát kolagenu, hydrolyzovaný kolagen, nativní kolagen.
Nutriční hodnoty (na 100 g): | Nutriční hodnoty (na 13 g): | |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1700 kJ | 221 kJ |
Energetická hodnota | 404 kcal | 52,52 kcal |
Tuky | 0 g | 0 g |
z toho nasycené mast. kys. | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 0 g | 0 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 98 g | 12,74 g |
Vláknina | 0 g | 0 g |
Sůl | 0,5 g | 0,065 g |
Obsah aminokyselin v 100 g bílkovin: | Skutečný příjem z 13 g dávky výrobku: | |
---|---|---|
Alanin | 9 g | 1.147 g |
Arginin | 7.6 g | 0.968 g |
Asparagová kys. | 5.7 g | 0.726 g |
Cystein | 0 g | 0 g |
Glutamová kys. | 10.3 g | 1.312 g |
Glycin | 22.6 g | 2.879 g |
Histidin | 0.6 g | 0.076 g |
Hydroxyprolin | 11 g | 1.401 g |
Hydroxylysin | 0.5 g | 0.064 g |
Isoleucin | 1.3 g | 0.166 g |
Leucin | 2.9 g | 0.369 g |
Lysin | 4 g | 0.51 g |
Methionin | 0.8 g | 0.102 g |
Fenylalanin | 2.3 g | 0.293 g |
Prolin | 13.1 g | 1.669 g |
Serin | 3.1 g | 0.395 g |
Threonin | 1.8 g | 0.229 g |
Tryptofan | 0.6 g | 0.076 g |
Tyrosin | 0.4 g | 0.051 g |
Valin | 2.4 g | 0.306 g |