Inulin + Sucralosa

Inulin + Sucralosa

je pro diabetiky zajímavá alternativa krystalového cukru .

 

Moje babička je jeden takový.. Neměla by používat cukr, ale je na něj zvyklá. Naproti tomu, Sucralosa je umělé sladidlo skvělé chuti (dokonce lepší než cukr) vhodné i na pečení. Ale jeho sladivost je 600x vyšší než cukr. Dám-li staršímu člověku Sucralosu, pravděpodobně si s ní osladí čaj jako s cukrem - tedy 1 lžička. Čaj sladký jako 600 lžiček cukru samozřejmě není to pravé..

 

Je tedy potřeba Sucralosu něčím nastavit , co však nemá kalorie. (ale neměla by to být strouhaná křída). Nabízí se Inulín, vhodný pro diabetiky. Sám o sobě slabší, přírodní sladidlo s 25% kalorickou hodnotou cukru.

 

Do 1Kg Inulínu přidám 2 lžičky Sucralosy ... ....a 1Kg cukru s 25% kalorickou hodnotou je na světě. Jedna lžička je sladká jako jedna lžička cukru.

 

Pokud nechcete použít vlákninu Inulín, můžete namísto této vlákniny použít Isomaltulosu - Palatinosa

 

s glykemickým indexem 32. Vypadá jako cukr krystal a má i podobnou sypnou hmotnost.

 

4fitness.cz

Ajax loader