Sójový protein | Soy protein 90 | 1 kg za 197 Kč
197 Kč
7,83 €
Cena s DPH
Sójový protein – kvalitní rostlinná bílkovina pro vegany
Sójový protein ve výhodném balení 1 kg za skvělou cenu 197 Kč.
Sójový protein (soy protein) představuje oblíbený zdroj aminokyselin zvláště v jídelníčku aktivních žen. Tento protein dokáže regenerovat díky vysokému obsahu BCAA a zároveň nepůsobí hmotnostní přírůstky. Sójový protein je často vyhledáván pro nízkou cenu a jako vhodná alternativa pro vegany nebo alergiky.
Počet dávek: 25 maximálních až 50 běžných
Koncentrace bílkovin: 90 %, z toho sójových bílkovin: 100 %
Složení: izolát sójového proteinu 90 %
Rozpustnost: dobře rozpustný ve vlažné vodě, silně váže vodu a v poměru 1 : 5 želíruje
Chuť: slabě po sóje se zrníčkovou texturou
Alergeny: sója
Hmotnost výrobku: 1 000 g
Datum minimální trvanlivosti výrobku je 12 měsíců od data výroby. Po otevření sójový protein spotřebujte nejpozději do 6 měsíců. U všech surovin laboratorně sledujeme ukazatele čistoty a zdravotní nezávadnosti.
Ochutnej svobodu příchutí
Snadné, rychlé a bez cukru
Ideální když chceš perfektní chuť bez složité přípravy a rád/a střídáš příchutě. Kombinuj třeba banán s vanilkou, s čoko nebo kokosem. Otevři kapsli a přidej svůj oblíbený nádech do kloubáku, do proteinu, jogurtu nebo pudinku.
Sójový protein vyniká těmito vlastnostmi
- obsah čistých proteinů 90 %
- vhodný protein pro vegany a osoby s intolerancí laktózy, mléčných proteinů nebo vajec
- ideální pro vegetariány
- protein je potažen lecitinem pro nižší prašnost a lepší rozpustnost
- sójový protein vytváří krém, napomáhá zasycovat a snižovat denní kalorický příjem
- neobsahuje fytoestrogeny ze sójových bobů, které byly přefiltrovány
- GMO free (neobsahuje geneticky modifikované organismy)
- vysoký obsah BCAA
- nízká cena
Podívejte se na další zajímavé informace o typech proteinů a orientaci mezi nimi.
Výhodou sójového proteinu je jednoznačně cena
Sójový protein je rostlinná bílkovina s nízkým obsahem tuku. Bílkoviny přispívají k růstu svalové hmoty, udržení svalové hmoty a udržení normálního stavu kostí. Kladem i záporem sójového proteinu je jeho – pro růst svalů nedokonalé – aminokyselinové spektrum. Sójový protein (soy protein) představuje oblíbený zdroj aminokyselin zvláště pro aktivní ženy. Tento protein dokáže regenerovat díky vysokému obsahu BCAA a zároveň nepůsobí hmotnostní přírůstky.
Sójový protein dobře váže vodu. Ideální využití má v dietách. Je často vyhledáván pro nízkou cenu, vysokou koncentraci esenciálních aminokyselin BCAA a přijatelnou chuť. Pro silové sporty je sójový protein použitelný v kombinaci s dalšími zdroji bílkovin s vyšším obsahem cysteinu, methyoninu a tryptofanu.
Jak vzniká sójový protein?
Zdrojem pro výrobu sójových proteinů jsou sójové boby. Jejich rozemíláním se získává sójová mouka. Tato mouka je však spolu s proteiny stále bohatá na vlákninu, tuky a sacharidy, a proto se z ní pomocí koncentrace a jiných zvláštních technik (ProPlus, nebo SUPRO) izolují pouze proteiny. Stupeň izolace proteinů a použitá technika předurčují další použití proteinů. Izolát je například očištěn od fytoestrogenů (obdoba ženského hormonu). Fytoestrogeny jsou ve vyšší míře obsaženy v sójových bobech, sójové mouce, sójovém mase a v sójových koncentrátech. Sójový protein je velikým přínosem pro lidi s nesnášenlivostí laktózy.
Doporučené využití a dávkování produktu Sójový protein
Odměřte do šejkru 600 ml vody, přidejte sójový protein a dobře protřepejte. V jedné dávce užívejte 0,5 g proteinu na 1 kg vaší tělesné hmotnosti. Denní příjem všech bílkovin, tj. i ze stravy, by neměl překročit 2 g/kg tělesné váhy. Lze jej používat také těsně před spaním rozmíchaný v mléce nebo rozmíchaný ve vodě jako neplnohodnotnou náhradu jídla 1 hodinu před tréninkem.
Tip: Kladete-li maximální důraz na chuť sójového proteinu a zároveň nepotřebujete sledovat obsah sodíku, přidejte do každé porce špetku soli. Sójový protein je také lahodnější, pokud je rozmíchaný v mléce. Mléko však při sportu ovlivňuje stravitelnost a funkčnost proteinu, na to je třeba brát zřetel.
Aminogram sójového proteinu – obsah aminokyselin v % na 100 g proteinu naleznete v záložce.
Může se vám také hodit odměrka:
Může se vám také hodit dóza:
Nutriční hodnoty (na 100 g): | Nutriční hodnoty (na 40 g): | |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1549 kJ | 619,6 kJ |
Energetická hodnota | 370,2 kcal | 148,08 kcal |
Tuky | 0,3 g | 0,12 g |
z toho nasycené mast. kys. | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 3,2 g | 1,28 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 87,9 g | 35,16 g |
Vláknina | 0 g | 0 g |
Sůl | 3 g | 1,2 g |
Obsah aminokyselin v 100 g bílkovin: | Skutečný příjem z 40 g dávky výrobku: | |
---|---|---|
Alanin | 4.2 g | 1.477 g |
Arginin | 7.8 g | 2.742 g |
Asparagová kys. | 11.8 g | 4.149 g |
Cystein | 1.3 g | 0.457 g |
Glutamová kys. | 19.9 g | 6.997 g |
Glycin | 4.1 g | 1.442 g |
Histidin | 2.7 g | 0.949 g |
Hydroxyprolin | 0 g | 0 g |
Hydroxylysin | 0 g | 0 g |
Isoleucin | 4.2 g | 1.477 g |
Leucin | 7.6 g | 2.672 g |
Lysin | 6.3 g | 2.215 g |
Methionin | 1.3 g | 0.457 g |
Fenylalanin | 5.3 g | 1.863 g |
Prolin | 5.2 g | 1.828 g |
Serin | 5.5 g | 1.934 g |
Threonin | 3.5 g | 1.231 g |
Tryptofan | 1 g | 0.352 g |
Tyrosin | 4 g | 1.406 g |
Valin | 4.4 g | 1.547 g |