Inulin + Sucralosa

Inulin + Sucralosa

je pro diabetiky zajímavá alternativa krystalového cukru.

Moje babička je jeden takový.. Neměla by používat cukr, ale je na něj zvyklá. Naproti tomu, Sucralosa je umělé sladidlo skvělé chuti (dokonce lepší než cukr) vhodné i na pečení. Ale jeho sladivost je 600x vyšší než cukr. Dám-li staršímu člověku Sucralosu, pravděpodobně si s ní osladí čaj jako s cukrem - tedy 1 lžička. Čaj sladký jako 600 lžiček cukru samozřejmě není to pravé..

Je tedy potřeba Sucralosu něčím nastavit , co však nemá kalorie. (ale neměla by to být strouhaná křída). Nabízí se Inulín, vhodný pro diabetiky. Sám o sobě slabší, přírodní sladidlo s 25% kalorickou hodnotou cukru.

Do 1 kg Inulínu přidám 2 lžičky Sucralosy .......a 1 kg cukru s 25% kalorickou hodnotou je na světě. Jedna lžička je sladká jako jedna lžička cukru.

Pokud nechcete použít vlákninu Inulín, můžete namísto této vlákniny použít Isomaltulosu - Palatinosa

s glykemickým indexem 32. Vypadá jako cukr krystal a má i podobnou sypnou hmotnost.

čekanka – její květ a kořen

4fitness.cz

Ajax loader